Ovatko towniesi rumia, vaikka oletkin ladannut korvaavat kasvot? Eikö sim-lapsillasi ole leikkiseuraa, kun kaikki townie-lapset ovat kasvaneet teineiksi? Haluaisitko perijällesi juuri tietynlaisen puolison, muttet haluaisi rikkoa sääntöjä...?

Ei hätää, voit nimittäin itse tehdä townien tai pari! Tai vaikka kymmenen, jos siltä tuntuu.
Tämä tutoriaali on tehty tämän ohjeen pohjalta. Alkuperäinen on englannin kielinen ja hieman laajempi, joka kannattaa katsoa, jos kieli ei tuota ongelmaa. Tällä minunkin versiollani pärjää kuitenkin ihan hyvin.


Tarvitset vain muutaman esineen, tai oikeastaan vain yksi on välttämätön, mutta kaikista on omat hyötynsä.

Tämä on se välttämätön juttu:
Teleporter shrub - tällä simit muutetaan townieiksi. Lataa tämä, jos et vielä ole. (Tiedosto nimeltä "IngelogicalTSP")

Nämä ovat käteviä:
Last Name Copier - tällä voit muuttaa simien nimiä luomisen jälkeen. Kaikkien luotavien townieiden ei tarvitse siis omata samaa sukunimeä. Tämä on kätevä muutenkin kuin townieiden kannalta. ;)
Family tree adjuster - tämän tarvitset, jos teet lapsi- tai teini-townieita. "FTA" on osa InSimenatoria, joka on varsin hyödyllinen kapistus. Lataa esineversio (OBJ), jolloin saat peliin kasan hack-esineitä, joilla on kullakin omat erikoisalansa. InSimenatorista on paljon hyötyä, mutta sen kanssa ei kannata leikkiä, jos ei tiedä mitä tekee. Minulla ei ole ollut ongelmia InSimenatorin kanssa, mutta en takaa ettei niin voisi käydä juuri sinun kohdallasi. Ota pelistäsi varmuuskopiot! Varmuuskopioita kannattaa muutenkin ottaa ulkoiselle kovalevylle, tee siitä vaikka kuukausittainen rutiini ;) Tai viikoittainen, jos pelaat paljon.

Pura nuo esineet Downloads-kansioon kuten muutkin ladatut. Tee niille vaikka oma kansio, jos mahdollista (jos ei ennestään ole sopivaa alikansiota). Niin ne ovat helpoiten löydettävissä, jos haluatkin poistaa ne.

Käynnistä sitten peli. Mene tietenkin siihen naapurustoon, johon haluat townieiden ilmaantuvan. Aloita perheen luominen. Luo perhe aivan normaalisti. Huomaathan, että lapset ja teinit tarvitsevat "huoltajan" eli et voi tehdä pelkkiä lapsi-townieita. (Ja voit tietenkin tappaa sen aikuisen myöhemmin, jos et kaipaa sitä, se on oma asiasi :D)
Nuorien aikuisten luomisesta en tiedä, mutta ainahan voit lähettää teinit yliopistoon heti luomisen jälkeen ;)

Kun perhe on valmis, muuta se tontille. Osta sitten tarvittavat esineet. Tässä on niiden sijoitus osto- ja rakennustilassa. (kuva on niin leveä, että laitoin vain linkin...)

Teleporter shrub löytyy siis rakennustilan kasvivalikosta, Last Name Copier tauluista ja Family tree adjuster (kuten muutkin InSimenator-esineet) elektroniikasta, kun on valittu "kaikki elektroniikka").

Käytän esineistä tästä eteenpäin lyhyempiä nimiä:
Teleporter shrub = puska
Family tree adjuster = bonsai
Last Name Copier = taulu


Aloitetaan nimien vaihdolla. Tätä ei ole tietenkään pakko tehdä, mutta kuten varmaan huomasit, kaikilla luomillasi simeillä on sama sukunimi! Ja se ei välttämättä ole kivaa.

Valitse sim, jonka sukunimen haluat vaihtaa ja klikkaa taulua.



Valitse "edit..."



Sitten "Enter Last Name"



Avautuu "vauvan nimeämisikkuna", jossa lukee simisi etunimi. Älä hämmenny, kirjoita tähän sukunimi. Klikkaa OK.



Ruudun ylänurkkaan tulee ilmoitus, jossa näet simisi uuden nimen. Toista tämä kaikilla simeillä, joiden sukunimen haluat vaihtaa. (Simit siis sanovat että "Kutsukaa minua tästä lähtien nimellä Klaara Wirkkala! jne.")

Kun nimet on vaihdettu, laita peli pauselle. Ja jos peli on ollut pausella tähän asti, niin sekin on OK ;)
Aloitamme perhesiteiden purkamisen. Valitse sim ja klikkaa bonsaita. Valitse "Sever Family Ties..." (eli pura perhesiteet)



(ja tässä vaiheessa kuva on kadonnut, selitän siis tuhannella sanalla...)


"Sever Family Ties"-kohdassa näet tontilla olevat simit. Klikkaa sellaista simiä, joka on sukua valittuna olevalle simille. Klikkaa läpi kaikki simin sukulaiset. Toista tämä joka simillä niin, ettei kukaan varmasti ole sukua kenellekään. Voit tarkistaa vielä sukupuista.



"Huoltajan" lapset ovat enää kämppiksiä! Hyvä, ja peli on edelleen pausella, tuplahyvä...

Sitten aloitetaan townieiksi muuttaminen! Klikkaa puskaa.



Valitse (ylläripylläri) "Make me a Townie". Toista joka simillä.
Kun kaikki simit on käyty läpi, klikkaa taas puskaa ja valitse "Clear off..." ja sitten "All non-residents". Klikkaa play ja simit katoavat townieiksi. Kun poistut tontilta, MUISTA TALLENTAA! Jos et tallenna, simit jäävät asumaan tontille, eikä uusista townieista ole tietoakaan. Voit tietenkin mennä tekemään muutoksen uusiksi. Ja sitten tallentaa.

Onneksi olkoon, teit juuri superhienoja townieita!


Kuten varmaan arvelit, townie-simien ei tarvitse olla uusia simejä. Voit tehdä vaikka tylsäksi käyneestä perheestä townieita. Tai perheen yhdestä simistä; koko perhettä ei ole siis pakko muuttaa.
Näissäkin tapauksissa pitää purkaa perhesuhteet. Tai ainakin suosittelen tekemään niin, vaikka towniehan voi olla pelattavan simin isä.
Jos sinulla on vaikka viisihenkinen perhe, joista yhdestä tulee townie, pura suhteet tämän simin ja muiden välillä. Muut perheenjäsenet voivat tietenkin olla sukua keskenään, mutta eivät tulevalle townielle.
Nimiä ei ole pakko muuttaa, se on aina vapaaehtoista.


Jos on kysyttävää, kysy ihmeessä! Yritän auttaa parhaani mukaan :)
Toivottavasti ohjeesta oli apua jollekin...


***