"Hei vaan kaikki!"

Ressu Ala-Tuuhela on omasta mielestään ihan tavallinen tallaaja. Hän pitää itseään avarakatseisena ja tahdikkaana, hänen ystävänsä taas kuvailevat häntä naiivina ja pidättyväisenä.

Kuusilapsisen perheen kuopus on kuitenkin hyvin omatoiminen ja päätti 17-vuotiaana muuttaa omilleen. Rahat eivät tietenkään riittäneet mihinkään huippulukaaliin, vaan Ressu joutui etsimään yösijaa milloin sedän autotallista tai naapurin puutarhavajasta.


Naapurin Erkki suostui Ressun ehdotukseen.

Siinä vaiheessa, kun rahat eivät riittäneet kuin mummon alivuokralaisena asumiseen ja saman vuoteen jakamiseen, Ressu sai tarpeekseen.


"Hitsin vitsit, että tuo mummo kuorsaa!"

Hän oli menossa kertomaan vanhemmilleen päätöksestään muuttaa omilleen, kun hänen tyttöystävänsä Eila ryntäsi sisään.
"Minä olen päättänyt muuttaa Hollywoodiin ja rupean näyttelijäksi!"
"Mi.. entä minä sitten?" Ressu kysyi ihmeissään.
"Ei haittaa, vaikket pääsekään lähtemään, kihlattuni Make tulee mukaani", Eila sanoi ikään kuin asia olisi jo Ressun tiedossa.


"Kyllähän sinä Maken tiedät, ei tämän pitäisi olla yllätys!"

Seuraavana aamuna hän pakkasi kamansa: hammasharjansa, pyyhkeen, tyynyn sekä lemmikkikaktuksensa Jampan. Hän pakkasi omaisuutensa reppuunsa, tyhjensi pankkitilinsä ja mummonsa säästöt (tältä kysymättä) ja otti taksin lentokentälle.

Runsaan kahden minuutin kuluttua hän oli jo ostamassa lentolippua. "Haluan paikan seuraavasta koneesta! Ei paluulippua!"

Lentomatka tuntui ikuisuudelta, eikä tilannetta parantanut Ressun vieressä istunut ylisosiaalinen täti, taaemmalla penkillä istunut äänekäs ja penkkiä potkinut kakara tai käytävän toisella puolella kuorsannut mädäntyneeltä kananmunalta lemunnut mies.
"Ja sitten seuraavana vuonna, kun toinen aviomieheni kuoli, se ihottuma tuli takaisin!" Liilatukkainen täti kertoi niin kovalla äänellä, että puoli matkustamoa oli selvillä asiasta.


"Olen varma, että olet kuullut siitä! Tällä alueella, liiloja paukamia?"

"Muistakin sitten soitella minulle, kultaseni!" Täti kujersi sen jälkeen, kun oli voivotellut alakutinaansa kolmen vartin verran ja aiheuttanut traumoja lentoemännille.


"Nautin todella seurastasi, komea poika!"

Tädin lähdettyä Ressu tajusi, mitä viimeisen parin päivän aikana oli tapahtunut. Hän ei voinut muuta kuin tirauttaa pari kyyneltä. Kokonaan yksin ihan vieraassa paikassa! Tyttöystävä lähti toisen miehen matkaan! Hän sairastuisi todennäköisesti ihottumaan!


Voi kyynel!

Vartin päästä hän oli toipunut järkytyksestä. "Kauniala", Ressu maisteli uuden asuinpaikkansa nimeä. "Ei vaikuta hullummalta paikalta."

Ensimmäiseksi hänen oli hankittava itselleen talo. Kaunialassa ei näyttänyt olevan kuin yksi asuntojenvälittäjä. Mies, joka oli yhtä luotettavan näköinen kuin autokauppias, lupasi Ressulle hänen unelmiensa kodin.
Kun Ressu kertoi rahatilanteestaan, mies näytti sitruunan nielleeltä. "No sittenhän minulla juuri sinulle sopiva tontti... Mahdollisuudet rakentaa mitä toimivin luksuskartano!"


"Tästä on lyhyet yhteydet kaikkialle (mikäli omistaa helikopterin)!"

Ressusta kauppias vaikutti vilpittömältä ja tontin nähtyään hän oli vakuuttunut sen mahdollisuuksista. Merinäköala ja kaikki!

Kun nimi oli paperissa, ja talokauppias turvallisen välimatkan päässä nauramassa ja tuhlaamassa rahojaan, Ressu tajusi, mitä oli tehnyt. "Minä ostin valtavan tontin, maasto on soista kuin Floridassa ja minulla on rahaa tuskin vessan kokoiseen koppiin!"


Uusi koti! Ja ikioma, ennen kaikkea!

Ei auta itku markkinoilla, niin jo täti lentokoneessa oli opettanut. Ressu kävi tuumasta toimeen ja rakensi itselleen pienen kopperon. Se muistutti aika paljon naapurin Reiskan puutarhavajaa, mutta oli puolet pienempi. "Eikä tässä ole ikkunan akkunaa", Ressu huokaisi päätään pudistaen. "Mitähän tästäkin tulee?"

----

Tässä oli siis esinäytös, seuraavassa osassa alkaa virallinen tarina. Tämän osan kuvista suurin osa on lavastettuja, niissä näkyvä Ressu on kaksoisolento-sim, oikea Ressu on ihan aikuiseksi luotu sim.

Kuvat on otettu ihan pelin kameralla, koska en pysty print screeniä käyttämään. Yritän kyllä tehdä asialle jotain.

Että silleen.